Краса

Випадає волосся восени? 5 порад лікаря, як впоратися з цією проблемою

Осіння пора – це, звичайно, не тільки очей зачарування, але і період глобальної перебудови організму. Світловий день зменшується, температура повітря то піднімається, то опускається, гормони пустують – все це відбивається на зовнішньому вигляді людини. Часом навіть починають випадати волосся. Про те, як з цим боротися, лікар розповіла «Російській газеті».

Випадає волосся: що робити

За словами трихолога, косметолога, головного лікаря медичної мережі Esthetic Clinic Тетяни Бедаевой, лякатися випадіння волосся не варто – це природний процес, який найчастіше відбувається в осіннє і весняне міжсезоння.

Восени знижується рівень гормонів, які відповідають за тривалість фази росту волосся. У жінок знижується вироблення естрогену – вона прямо залежить від тривалості світлового дня. А ще шкіра голови реагує на похолодання: судини звужуються, і порушується кровообіг.

Щоб волосся і шкіра голови були в порядку, спеціаліст дала кілька порад.

  • 1. Носити головний убір на холоді. Особливо якщо на вулиці вітряно і йде дощ. Це згладить наслідки перепадів температури і захистить шкіру.
  • 2. «Підгодувати» шкіру голови. Для цього підійдуть різні сироватки з вітамінами С, Е, а також речовини, що стимулюють ріст волосся: кофеїном, ментолом і так далі.
  • 3. Використовувати маски для волосся. Захищати волосяний покрив відмінно допомагають кошти з клітинними мембранними комплексами, бетаїн, фитостерилом. Застосовувати маски можна раз в тиждень або, якщо у вас ламке і сухе волосся, через день, завдаючи субстанцію на 15 хвилин.
  • 4. Використовувати живильні маски для шкіри голови. В їх складі мають бути вітаміни групи В і С, гіалуронова і лимонна кислоти. Тримати на голові таку маску довго не можна – 3-5 хвилин максимум. Якщо є схильність до себорейному дерматиту, то краще і зовсім відмовитися від процедури.
  • 5. Підберіть спеціальний шампунь. Засіб має покращувати структуру волосся, а не створювати обсяг. Основною активною речовиною в такому шампуні точно не повинен бути лаурилсульфат амонію, а ось, наприклад, масло ши, зародків пшениці, пантенол нададуть на волосся благотворний вплив.

Якщо правильний догляд за головою вам не допомагає, то є волосся залишаються ламким і випадає з 70 штук за день, краще сходити до лікаря. Можливо, у вас авітаміноз або якась патологія, яку можна виявити тільки за допомогою аналізів.

Дешевий спосіб догляду за волоссям

Деколи зайвих грошей на купівлю дорогих засобів по догляду немає. У цьому випадку можна .

Для початку доведеться вкоротити довжину зачіски, а також купити кокосове і оливкова олії. Їх потрібно підігріти в воді, а потім нанести на волосся, уникаючи попадання на корені.

Після цього слід зібрати волосся в пучок, накрити пакетиком або шапочкою з поліетилену і замотати рушником. Залиште конструкцію на голові на 30-40 хвилин, а потім змийте. Завдяки процедурі покращиться кровообіг голови, і вона насититься корисними речовинами.