Краса

“Скраб” для кишечника, який змінив моє життя: дуже корисне натуральний і недорогий засіб

Кілька років тому я дізналася про рецепт скрабу” для кишечника з вівсянки і вирішила спробувати. У той час мені було складно щось їсти вранці і я вирішила ввести таку корисну звичку в раціон.

Про користь цієї страви ходять цілі легенди. Я можу сказати, що скраб дійсно змінив моє життя, адже з його допомогою я змогла не тільки налагодити травлення, але ще й отримала цілий ряд приємних бонусів, а саме:

  • я забула про прищиках і забитих порах на обличчі. Косметичні засоби використовую рідко, необхідність у них з’являється вкрай реко;
  • шкіра обличчя стала матовою, гладкою, покращився колір;
  • я з легкістю відмовилася від багатьох шкідливих продуктів харчування, їх просто більше не хочеться;
  • загальне самопочуття відмінне.

Саме за станом шкіри обличчя можна сміливо робити висновки про те, що цей спосіб працює. Якщо такий результат навіть зовні, то що говорити про травленні.

Я впевнена, що справа саме в скрабі, так як побачила прогрес вже через тиждень після початку такого сніданку.

Кілька разів я припиняла є скраб на кілька місяців і бачила те, як поступово виникають проблеми з шкт і погіршується стан шкіри. Не критично, звичайно, але якщо може бути краще, то чому б це не використати?

Зараз я вже давно їм його не кожен день, але ефект зберігається.

Про схуднення

Чи можна схуднути за допомогою вівсяного скрабу при цьому не змінюючи нічого в своєму іншому харчуванні?

Так, але є багато нюансів, які залежать від ваших вихідних даних. Дуже багатьом людям він допомагає схуднути без дієт. Справа в тому, що “скраб” покращує роботу травної системи, а від її роботи залежить не тільки процес травлення, але і засвоюваність нутрієнтів. Завдяки цьому людина наїдається меншою кількістю їжі, не тягне на солодке і жирне.

Як приготувати

Важливо: скраб протипоказаний при будь-яких загостреннях хронічних захворювань, під час вагітності, під час вірусних або простудних захворювань.

Крім цього у деяких людей буває індивідуальна непереносимість вівсянки. Не використовуйте рецепт, якщо в його складі є те, що викликає у вас небажані індивідуальні реакції.

Рецепт

Основа “скрабу” – вівсяні пластівці тривалого варіння. Дрібні тоненькі пластівці, які виробник рекомендує варити до 10 хвилин не підходять. Потрібні ті, які варять не менше півгодини.

Для приготування знадобиться 5 столових ложок пластівців.

До пластівців я додаю трохи родзинок (5-7 штучок, залежить від розміру) і 5 столових ложок чистої холодної води (кип’яченою/фільтрованої/бутильованої). Перемішую і залишаю на ніч в контейнері в холодильнику.

Родзинки в цей рецепті – обов’язковий компонент, він вирішує багато завдань. До речі, іноді я заміняю цей рецепт просто ізюмні водою, це теж хороший засіб для краси і здоров’я.

Вранці до вівсянці додаю ще 1 ст. л. води (деякі додають кисломолочні продукти, я іноді використовую натуральний йогурт).

Крім цього обов’язково потрібно додати трохи мелених горіхів, приблизно 1-2 чайних ложки в подрібненому вигляді. Зазвичай я просто подрібнюю ножем волоські горіхи, 2х половинок цілком достатньо.

Скраб потрібно їсти не поспішаючи, ретельно пережовуючи його. Це дуже важливо.

Прийом скрабу обов’язковий в ранковий час, за пару годин до сніданку. Бажано з’їсти його відразу після пробудження, так ви запустите травлення.

Перший тиждень такий скраб потрібно їсти кожен день, потім почати їсти через день ще пару тижнів. Пізніше можна є ще рідше.

Орієнтуйтеся на власні відчуття і смакові пристрасті: багатьом подобається такий варіант приготування вівсянки і вони їдять “скраб” майже кожен день, злегка змінюючи рецепт (додають різні горіхи, трохи сухофруктів або фруктів та інше).

В останні роки вівсянку все частіше критикують і кажуть, що від неї немає ніякої користі. Я перевіряла величезна кількість рецептів і способів її застосування, особисто я бачу результат і він дуже хороший.

Допускаю, що не всім підходить цей злак, тому завжди орієнтуйтеся на власні відчуття. Але не забувайте, що миттєвого результату від одного застосування не буває, якщо мова йде про м’яких і безпечних способах, тому щоб зробити висновки, потрібен час.