Рецепт дня: три варіанти смачної піци на всі випадки життя
Перлина італійської кухні, яку полюбив весь світ – піца. Зараз її обожнюють в усіх куточках планети, додаючи нові смаки і вигадуючи оригінальні рецепти, але піца завжди залишається улюбленою стравою мільйонів людей. Ми зібрали для вас кілька рецептів, які напевно вам полюбятся.
Часникова піца з моцарелою
Дуже ароматна і смачна піца на тонкому тесті припаде до душі любителям сирних коржів.
Для тіста знадобиться:
- оливкова олія – три ст. ложки;
- борошно – 220 г;
- жовток – 1 шт;
- морська сіль – щіпка.
Для начинки використовуємо: 200 г моцарели, три середніх зубчики часнику, дві ст. ложки сметани, дві ст. ложки оливкової олії, чебрець за смаком.
У миску просіяти борошно з сіллю, додати масло, жовток і перемішати. Влити 100 мл теплої води і замісити туге тісто, загорнути його в плівку і відставити на 30 хвилин. Часник нарізати на тонкі пластинки. Тісто розкачати в тонкий коло і перенести на деко, застелене папером (папір змастити маслом). Змастити тісто сметаною, розкласти пластинки часнику і шматочки моцарели, посолити і посипати чебрецем. Випікати 15 хвилин при температурі 220 гр. Є відразу, з пилу з жару.
Ніжна піца з морепродуктами
Якщо ви хочете побалувати своїх домашніх піцою і дотримати фігуру, то пропонуємо простий рецепт з морепродуктів.
Для тіста використовуємо:
- борошно – 300 г (для зниження калорійності можете використовувати суміш цільнозерновий і пшеничного борошна);
- тепла вода – 1/2 склянки;
- сухі дріжджі – 1/2 ст. ложки;
- цукор – 1 ст. ложка;
- сіль – 1 ч. ложка;
- оливкова масло – 1,5 ст. ложки.
Для начинки візьмемо 300 г креветок або морського коктейлю, 100 г пармезану або нежирного сиру, п’ять томатів черрі, два стиглих помідора, суху зелень (орегано або базилік), оливкова олія, сіль, перець.
Змішаємо дріжджі з водою і цукром. Залишимо в теплому місці на 10 хвилин до появи піни. Замішуємо тісто, поки воно не стане гладким і еластичним. Накриваємо рушником і ставимо в тепле місце на 40 хв. Воно збільшиться вдвічі.
Для соусу. Помідори порізати, прибрати насіння, подрібнити у блендері разом з ложкою оливкової олії і сухих трав, посолити.
Креветки або морський коктейль попередньо розморозити.
Розкачати тісто товщиною 0,5 см, намазати основу соусом і поставити в розігріту до 180 градусів духовку на 5-7 хвилин. Дістати основу з духовки і викласти креветки (морепродукти), сир, томати черрі, порізані навпіл, посолити і поперчити, скропити оливковою олією. Поставити в духовку ще на 10-15 хвилин. Зверху посипати базиліком.
Картопляна піца на сковороді
Цей експрес-варіант приготування піци картопляної основі підійде для того, щоб нагодувати голодних домочадців або раптово наскочили гостей. Виходить швидко, дуже смачно і ситно.
Замість тіста використовуємо картопляну основу:
- картопля – 600 г;
- велике яйце;
- сіль за смаком;
- мелений чорний перець за смаком;
- чебрець – 0,5 ч. ложки;
- борошно – 2 ст. ложки.
Картоплю почистити, натерти на дрібній тертці. Додати в картопляну масу сіль, мелений чорний перець, чебрець, яйце і борошно. Добре вимісити. На розігріту сковороду налити трохи олії, викласти половину картопляної маси. Смажити картопляний млинець на доброму вогні, потім перевернути. На нього розкласти начинку, посипати тертим сиром, закрити сковороду кришкою і смажити кілька хвилин до розплавлення сиру. Посипати зеленню.