Пропоную приготувати піцу з ананасами! Поділюся секретом смачного тіста, і навчу варити соус
Перевтілитися на один вечір в піццайоло і здивувати рідних і близьких – набагато простіше, ніж здається! Увага – можна сильно увійти у смак, і позбавити піцерії виручки)) Так, сподіваюся, я вас заінтригувала, і замотивировала приготувати піцу. Начинку, при бажанні, ви можете змінити під себе. Ну а тісто підійде як на товсту піцу, так і на тонку, і на кальцоне. Я користуюся виключно цим рецептом при приготуванні тіста для піци, і поки що ніхто, хто взяв рецепт, не поскаржився.
Перший секрет будь вдалою піци – гарне тісто. Невдале тісто цілком здатне зіпсувати враження, це факт. Тому, в першу чергу я поділюся з вами саме рецептом гарного тесту.
Смачне тісто для піци
Інгредієнти:
- Борошно – 600 грам
- Дріжджі сухі – 1 пакетик (можна взяти спеціальні для піци)
- Тепла Вода – 250 г
- Молоко – 50 г
- Рослинне масло – 2 ст. ложки
- Сіль – велика щіпка
Просіваємо борошно через сито в ємність, де будемо замішувати тісто. У мене велика залізна миска, але в пластиковому невеликому тазику теж зручно. Висипаємо дріжджі в борошно, перемішуємо. Додаємо всі інші інгредієнти і ретельно вимішуємо тісто до однорідності. Це важливо, інакше воно не вийде, це головний секрет. Як вимісіть – залиште у бік, накривши рушником. Поки ми будемо готувати начинку і соус, тісто підніметься (
Другим важливим аспектом в приготуванні піци є соус. Рекомендую зварити його самостійно – це швидко, і зовсім не складно!
Соус для піци, як у піцерії
Інгредієнти:
- Помідори свіжі – 300 грам
- Томатна паста (хороша) – 2 великих ст. ложки
- Цукор – 1/2 ст. ложки
- Сіль – 1/2 ч. ложки
- Спеції за смаком (я взяла ложку подрібненої суміші болгарських перців, приправи-млинок з перцем чилі, універсальну приправу)
- Часник – 1 зубчик
- Рослинне (краще оливкова олія) – 2 ст. ложки.
Помідори розрізаємо навпіл, видаляємо черешок. Потім тремо на дрібній тертці до шкурки. Можете обшпарити окропом, зняти шкірку і блендернуть. В томатну кашу додаємо томатну пасту, спеції, цукор, сіль. На рослинному маслі злегка обсмажуємо порізаний пластинками часточку часнику, потім часник викидаємо, і додаємо в сковороду томатну суміш. Варимо на невеликому вогні, помішуючи, близько 10 хвилин.
Настав час підготувати начинку. Я готувала піцу “курка з ананасами”, для неї знадобиться:
- Грудка куряча – 2 шт (невеликі)
- Цибулина – 1шт (середня)
- Ананаси консервовані кільцями – 1 банку
- Сир 350 грам (переважно моцарелла, але я взяла вершковий)
Курячу грудку я порізала на смужки, подсолила і додала трохи спецій, обсмажила на олії, прибрала зайвий жир паперовими рушниками, порізала на порційні шматочки. Ананаси порізала на шматочки. Цибуля розрізала навпіл, і нарізала тонкими пір’ям. Сир натерла на дрібній тертці. Як це все виглядало, можна побачити, гортаючи галерею:
Прийшов час зайнятися тестом! Цієї кількості вистачить на 2 дека, якщо робити тонке-тонке тісто, і на деко і ще невелику піцу, якщо сильно не тончить. Це якраз мій варіант. Я розкатала тісто середньої товщини, перекинула на деко, застелене пергаментом, зайве відрізала ножицями і пустила на 2 піцу. Краєчки загнула для бортиків. Піцу наколюємо виделкою і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку буквально на кілька хвилин, щоб схопилося (я прямо пальцем чіпаю. Не липне, підсохло і трохи піднялося – пора діставати.
До речі, папір я спеціально так зробила, щоб стирчала, і в 2 шари. Я потім за ці краї зручно витягаю піцу з дека.
Тепер прийшла пора зібрати нашу піцу! Промазуємо заготівлю нашим соусом, не соромлячись, краєчки теж не забуваємо – це додасть їм гарний колір! А залишки соусу потім будете бортики вмочувати)) Поверх соусу розподіляємо цибулю. Зверху цибулю посипаємо невеликою кількістю сиру. Потім викладаємо курочку і ананаси, намагаючись розподілити начинку рівномірно. І тепер посипаємо сиром від душі, всім іншим. Всі етапи в галереї – гортайте:
Тепер я стежу за тим, щоб низ піци став трохи зміненого, більш золотистого кольору. Роблю я це, піднімаючи край лопаткою. Акуратно, не пересушите. Піца готується не довше 15 хвилин! З цих інгредієнтів у мене вийшла одна кругла піца десь 25 сантиметрів в діаметрі, і одна піца на весь піднос.
Багато хто використовує в цьому рецепті відварну курку, але, як на мене, смачніше саме з обсмаженої. Смажать її буквально по півхвилинки, поки м’ясо не побіліє, на сильному вогні.