Кулінарія

Холодний борщ

У спекотні літні дні не дуже хочеться їсти. Тим більше, гарячі перші страви. Хороша в цей час окрошка, але і вона може набриднути! Тоді, на зміну страви на основі квасу, приходить суп-холодник. І я хочу вам показати один з рецептів такого супу. У мене сьогодні холодний борщ на основі кефіру.

Готувати такий суп не складно, так і продукти цілком доступні.

Інгредієнти

На каструлю 3 л

  • Картопля – 4-5 шт. середніх;
  • Яйця курячі – 4-5 шт. ;
  • Огірки свіжі 3 шт. ;
  • Буряк – 1 шт. ;
  • Морква – 1 шт. ;
  • Кефір 1,5 л;
  • Вода – 0,5 л;
  • Сіль, цукор, перець чорний мелений – за смаком;
  • Зелень кропу – невеликий пучок.

Приготування

Картопля, буряк і моркву вимити і відварити в шкірці до готовності. Це можна зробити заздалегідь, щоб до моменту приготування і борщів зелених овочі вже охололи.

Яйця вимити і зварити круто. Остудити в проточній холодній воді, щоб вони акуратно і добре почистилися.

Картоплю очистити від шкірки і нарізати кубиками. Відправити в каструлю.

Моркву і буряк теж очистити від шкірки і натерти на крупній тертці. Відправити в каструлю.

Огірки добре вимити, відрізати кінчики і теж натерти на крупній тертці. Відправити в каструлю.

Якщо немає свіжих огірків, підійдуть і солоні.

Яйця почистити від шкаралупи і розрізати на половинки.

Кріп помити і дрібно нарізати. Відправити в каструлю.

Воду можна заздалегідь закип’ятити і остудити, або взяти відфільтровану. Можна також замість води взяти газовану мінеральну воду. Кефір і воду змішати, залити цим всі інгредієнти, посолити. За бажанням можна трохи додати цукор і перець.

Все добре перемішати. Суп готовий. Розливаємо по тарілочках і зверху прикрашаємо половинкою яйця.