Холодний борщ
У спекотні літні дні не дуже хочеться їсти. Тим більше, гарячі перші страви. Хороша в цей час окрошка, але і вона може набриднути! Тоді, на зміну страви на основі квасу, приходить суп-холодник. І я хочу вам показати один з рецептів такого супу. У мене сьогодні холодний борщ на основі кефіру.
Готувати такий суп не складно, так і продукти цілком доступні.
Інгредієнти
На каструлю 3 л
- Картопля – 4-5 шт. середніх;
- Яйця курячі – 4-5 шт. ;
- Огірки свіжі 3 шт. ;
- Буряк – 1 шт. ;
- Морква – 1 шт. ;
- Кефір 1,5 л;
- Вода – 0,5 л;
- Сіль, цукор, перець чорний мелений – за смаком;
- Зелень кропу – невеликий пучок.
Приготування
Картопля, буряк і моркву вимити і відварити в шкірці до готовності. Це можна зробити заздалегідь, щоб до моменту приготування і борщів зелених овочі вже охололи.
Яйця вимити і зварити круто. Остудити в проточній холодній воді, щоб вони акуратно і добре почистилися.
Картоплю очистити від шкірки і нарізати кубиками. Відправити в каструлю.
Моркву і буряк теж очистити від шкірки і натерти на крупній тертці. Відправити в каструлю.
Огірки добре вимити, відрізати кінчики і теж натерти на крупній тертці. Відправити в каструлю.
Якщо немає свіжих огірків, підійдуть і солоні.
Яйця почистити від шкаралупи і розрізати на половинки.
Кріп помити і дрібно нарізати. Відправити в каструлю.
Воду можна заздалегідь закип’ятити і остудити, або взяти відфільтровану. Можна також замість води взяти газовану мінеральну воду. Кефір і воду змішати, залити цим всі інгредієнти, посолити. За бажанням можна трохи додати цукор і перець.
Все добре перемішати. Суп готовий. Розливаємо по тарілочках і зверху прикрашаємо половинкою яйця.