Котлети готую по-новому. Додала в фарш всього один інгредієнт і смак став краще
Всього лише один інгредієнт у фарш, і котлети стали просто божественними! Діти просять добавки, а чоловік з’їдає за раз 5 штук і каже, що смачніше ніколи і ніде не їв. Готую котлети часто: вже дуже їх люблять у нашій родині.
Як я роблю котлети
Послухала багато порад, перепробувала безліч рецептів. Тепер абсолютно точно знаю секрети смачних і соковитих котлет.
1. Фарш для котлет повинен бути з жирком. Наявність жиру в фарші при тепловій обробці дає соковитість.
2. Хліб в котлетах.
Щоб котлети залишалися зі смаком м’яса і були ніжні, додаю в фарш 20% хліба (хліб+рідина).
Додавати потрібно черствий хліб:
а) у ньому менше клейковини, тому котлети виходять ніжніше.
б) черствий хліб вбирає в себе м’ясний сік, і він не випливає при смаженні.
Хоч багато кухаря не рекомендують замочувати хліб, кажуть, що м’ясного соку досить, я все це роблю. Вважаю, що так котлети виходять соковитіше. Замочити можна в молоці або воді, або ж додати рідину в фарш.
Якщо фарш був заморожений, то при розморожуванні утворюється волога, і рідини потрібно менше.
3. Цибуля. Не всі люблять цибульний смак в котлетах, тому його можна обсмажити до злегка золотистого кольору.
Мені ще подобаються котлети з часником, тоді цибулю взагалі не кладу.
4. Яйце в котлетний фарш немає необхідності додавати. Яйце це білок, а у фарші його достатньо.
5. Сіль за смаком, зазвичай 2-3% від ваги фаршу. Перець за смаком.
6. Велика помилка відбивати котлетний фарш, котлети будуть щільними. Фарш не відбиваю і не переживаю, що котлети розваляться на сковороді. При правильному співвідношенні всіх продуктів вони будуть целехонькие.
7. Паніровка хороша, якщо їсти котлети з запалі з жару.
🪆 Про приготування класичних котлет у мене все). Намагалася коротко).
Тепер про секретний інгредієнт. Продукт, який зробить котлети ніжніше і соковитіше – це помідори.
М’ясо відмінно поєднується з помідорами. У рецептах різних країн часто зустрічаються страви з помідорів з фаршем. З цих продуктів роблять начинку для равіолі та смажені на сковороді коржів, запікають фарш з томатами в духовці, готують зі спагеті і макарони, і т. д.
А які виходять ніжні і соковиті котлети з помідорами!
Я навіть не можу описати їх смак, але вони вам точно сподобаються.
Спробуйте приготувати, порівняно з класичними різниця є. Це один з найбільш ідеальних рецептів котлет.
Замість свіжих помідорів можна використовувати консервовані помідори або томатну пасту.
Томатну пасту ось таку купую, вона чудова, без крохмалю та інших загусників – тільки помідори.
Інгредієнти:
Фарш – 500 г
Хліб – 50 г
Молоко – 125 мл
Цибуля – 100 г
Помідор – 100 г натертого або 1,5 ст. л томатної пасти + 4 ст. л води
Сіль і перець за смаком
Зелень, часник– за смаком та бажанням
Як приготувати котлети:
Хліб замочити в молоці.
Помідор розрізати навпіл і натерти на тертці. Шкурка, відповідно, не потрібна. Якщо ні помідорів, розведіть томатну пасту з водою або додайте консервовані подрібнені томати. Тільки не мариновані.
Цибулю перемолоти в кашку або обсмажити до золотистого кольору.
Зелень і часник подрібнити ( за бажанням).
Змішати всі продукти: фарш, замочений хліб, цибуля, томатний сік, сіль, перець (часник і зелень за бажанням).
Формуємо котлети, обвалюємо їх у панірувальних сухарях і готуємо як зазвичай – смажимо на сковороді або запікаємо в духовці.
Такі котлетки виходять дуже смачні і соковиті.