Як росте кошеня – важливі етапи розвитку

Як росте кошеня – важливі етапи розвитку post thumbnail image

Кошеня вважається кошеням у віці до року. Найперші дні тижня та місяці дуже важливі для кошеня та його подальшого життя.

Коли кошенята народжуються, вони сліпі та глухі. Перші дні вони орієнтуються тільки по запаху та відчуттям, так вони знаходять маму та сосок із молочком. Всі їхні заняття в перший тиждень життя є, спати і рости!

Протягом першого тижня кошенята починають чути, у них вушка відкриваються. Їм вже можна дати ім’я, список цікавих імен дивіться тут https://kultura.poltava.ua/yak-nazvati-koshenya-divchinku/. Пересуваються кошенята у віці повзком, хоч і спритно.

Протягом перших двох тижнів у кошенят відкриваються очі, і вони починають намагатися вставати на лапки.

До третього тижня кошенята вже добре бачать і незграбно ходять.

У чотири тижні кошенята починають активно пізнавати світ, вони вже звертають увагу на людей, оточення.

Це найважливіший час для соціалізації кошеня, найактивніший період якого триває до 2,5 місяців. У цей час кошенята вчаться взаємодіяти зі своїми родичами, з людьми, вчаться всім правилам життя — як їсти, як ходити в лоток, як доглядати вовну, як правильно грати… Тут дуже важливо давати їм якомога більше різних стимулів, якщо ви хочете, щоб кошенята виросли не дикими та нелюдимими, а товариськими та лагідними.

Як росте кошеня - важливі етапи розвитку

Зараз вони вже стали спритними та самостійними, навчилися їсти, ходити в туалет, і намагаються на рівних грати з дорослими родичами. Але це самостійність ще несправжня і забирати їх від мами ще дуже рано.

З 2,5 місяців починається підлітковий період у житті кошеня. Тепер він став дуже цікавим і вкрай активним, і вивчає світ. У цьому віці треба бути дуже обережним, тому що маленькі кошенята ще дуже недосвідчені, але цікаві. Вони можуть залізти куди завгодно, намагатися вийти у прочинені двері, кинутися до вас під ноги, з’їсти щось небезпечне… Кошеня ще дуже тендітне, і потрібно багато уваги, щоб воно виросло без травм.

Дорослим вважається кішки дитинча на рік.

Найкращим часом для переїзду до нового будинку вважається 3,5-4 міс. Тут він уже досить підріс, зміцнів. Навчився основним котячим навичкам. І що важливо, вже отримав необхідні щеплення.

Хороші заводчики відправляють кошенят у новий будинок не раніше цього віку. Раніше цього віку кошенят продають неписьменні розведенці, не заводчики.

Звичайно, якщо кошеня ви знайшли на вулиці він молодший за цей вік — що ж, вам доведеться взяти турботи щодо вирощування та виховання малюка на свої плечі…

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Related Post

Чим дикий кролик відрізняється від домашнього: 10 відмінностей у фізіології та способі життя

Чим дикий кролик відрізняється від домашнього: 10 відмінностей у фізіології та способі життяЧим дикий кролик відрізняється від домашнього: 10 відмінностей у фізіології та способі життя

Колись давно, ще в Стародавньому Римі, дикого кролика почали активно одомашнювати. У середні віки кроликів утримували в неволі для полювання, а потім стали селекціонувати. Змінювався і зовнішній вигляд, і спосіб