Кулінарія

Котлети готую по-новому. Додала в фарш всього один інгредієнт і смак став краще

Всього лише один інгредієнт у фарш, і котлети стали просто божественними! Діти просять добавки, а чоловік з’їдає за раз 5 штук і каже, що смачніше ніколи і ніде не їв. Готую котлети часто: вже дуже їх люблять у нашій родині.

Як я роблю котлети

Послухала багато порад, перепробувала безліч рецептів. Тепер абсолютно точно знаю секрети смачних і соковитих котлет.

1. Фарш для котлет повинен бути з жирком. Наявність жиру в фарші при тепловій обробці дає соковитість.

2. Хліб в котлетах.

Щоб котлети залишалися зі смаком м’яса і були ніжні, додаю в фарш 20% хліба (хліб+рідина).

Додавати потрібно черствий хліб:

а) у ньому менше клейковини, тому котлети виходять ніжніше.

б) черствий хліб вбирає в себе м’ясний сік, і він не випливає при смаженні.

Хоч багато кухаря не рекомендують замочувати хліб, кажуть, що м’ясного соку досить, я все це роблю. Вважаю, що так котлети виходять соковитіше. Замочити можна в молоці або воді, або ж додати рідину в фарш.

Якщо фарш був заморожений, то при розморожуванні утворюється волога, і рідини потрібно менше.

3. Цибуля. Не всі люблять цибульний смак в котлетах, тому його можна обсмажити до злегка золотистого кольору.

Мені ще подобаються котлети з часником, тоді цибулю взагалі не кладу.

4. Яйце в котлетний фарш немає необхідності додавати. Яйце це білок, а у фарші його достатньо.

5. Сіль за смаком, зазвичай 2-3% від ваги фаршу. Перець за смаком.

6. Велика помилка відбивати котлетний фарш, котлети будуть щільними. Фарш не відбиваю і не переживаю, що котлети розваляться на сковороді. При правильному співвідношенні всіх продуктів вони будуть целехонькие.

7. Паніровка хороша, якщо їсти котлети з запалі з жару.

🪆 Про приготування класичних котлет у мене все). Намагалася коротко).

Тепер про секретний інгредієнт. Продукт, який зробить котлети ніжніше і соковитіше – це помідори.

М’ясо відмінно поєднується з помідорами. У рецептах різних країн часто зустрічаються страви з помідорів з фаршем. З цих продуктів роблять начинку для равіолі та смажені на сковороді коржів, запікають фарш з томатами в духовці, готують зі спагеті і макарони, і т. д.

А які виходять ніжні і соковиті котлети з помідорами!

Я навіть не можу описати їх смак, але вони вам точно сподобаються.

Спробуйте приготувати, порівняно з класичними різниця є. Це один з найбільш ідеальних рецептів котлет.

Замість свіжих помідорів можна використовувати консервовані помідори або томатну пасту.

Томатну пасту ось таку купую, вона чудова, без крохмалю та інших загусників – тільки помідори.

Інгредієнти:

Фарш – 500 г

Хліб – 50 г

Молоко – 125 мл

Цибуля – 100 г

Помідор – 100 г натертого або 1,5 ст. л томатної пасти + 4 ст. л води

Сіль і перець за смаком

Зелень, часник– за смаком та бажанням

Як приготувати котлети:

Хліб замочити в молоці.

Помідор розрізати навпіл і натерти на тертці. Шкурка, відповідно, не потрібна. Якщо ні помідорів, розведіть томатну пасту з водою або додайте консервовані подрібнені томати. Тільки не мариновані.

Цибулю перемолоти в кашку або обсмажити до золотистого кольору.

Зелень і часник подрібнити ( за бажанням).

Змішати всі продукти: фарш, замочений хліб, цибуля, томатний сік, сіль, перець (часник і зелень за бажанням).

Формуємо котлети, обвалюємо їх у панірувальних сухарях і готуємо як зазвичай – смажимо на сковороді або запікаємо в духовці.

Такі котлетки виходять дуже смачні і соковиті.