Курочка в сметанному соусі – просто смакота. Ідеально з рисом
Погодьтеся самі швидкі рецепти, це рецепти з курки.
Куряче м’ясо не вимагає тривалої обробки і тому це те, що потрібно, якщо хочемо швидко нагодувати сім’ю обідом або вечерею.
Рецептів з куркою величезна кількість, але я хочу запропонувати вам мій фірмовий рецепт курки в сметані. Ця страва ідеально поєднується з відварним рисом, але підійдуть і макарони або пюре.
У мене паприка, перець мелений і сіль.
Курячі стегенця, або гомілки, або крильця, або як у мене все разом солимо і натираємо спеціями для птиці (можна замінити вашими улюбленими спеціями).
Масло може бути рослинним або вершковим маслом.
На сильному вогні швидко обсмажуємо курку до появи скоринки.
Морква додасть страві красивий колір.
Цибулю дрібненько ріжемо, моркву натираємо на тертці і додаємо до нашого м’яса. Швидко обсмажуємо до золотистого кольору овочів.
Поки овочі обсмажуються, приготуємо заливку:
- Сметану можна змішати з майонезом. Але зовсім замінювати не варто.
- Беремо 4-5 столових ложки сметани
- 0,5 склянки молока
- кілька гілочок петрушки – дрібно нарізаємо
- три зубчики часнику, пропускаємо через прес
- сіль перець і паприка за смаком
Якщо курка не покрита, можна додати води-вона випарується.
Все перемішуємо до однорідності і виливаємо в сковороду з куркою.
Зменшуємо вогонь і тушкуємо 30 хвилин. Цього часу цілком вистачить для приготування розсипчастого рису.
Я пробувала варити рис всіляких сортів і за моїм рецептом вони всі виходять розсипчастими. Тут все просто: 2 склянки рису промиваємо, висипаємо в каструлю з товстим дном. Додаємо 2 столові ложки олії і 1 чайну ложку солі. Перемішуємо і заливаємо 4 склянками окропу. Після цього рис ні в якому разі не заважаємо. Ставимо на сильний вогонь, доводимо до кипіння і довариваем на мінімальному вогні. Це займає 12-15 хвилин. Коли ви побачили, що вся вода вбереться, вимикаємо плиту, акуратно перемішуємо рис і, накривши кришкою залишаємо на 5 хвилин. Готове.