Гречана дієта. Чи така сувора?

Гречана дієта. Чи така сувора? post thumbnail image

Як будь-яка монодієта, гречана змушує досить швидко схуднути і водночас очищає організм. Дієти на гречці розраховані на один або два тижні і дозволяють скинути близько 8-10 кг на тиждень. Вона дуже ситна, тому дієта проходить без почуття голоду.

Щоправда, не дуже смачна, і тим, хто не любить гречку, важко. Завдяки вуглеводам, що містяться в ній, схуднення зазвичай відбувається не відразу, а тільки через кілька днів. Чим вище початкова вага – тим вагоміше схуднення. Тому якщо така дієта вам не підходить, подивіться на сайті https://rossignol.com.ua/ інші дієти, які підійдуть вам.

Плюси та мінуси дієти

Очищаючі властивості гречки дозволяють позбутися дерматологічних проблем, упорядкувати шкіру, волосся і нігті, а наявність заліза, калію, магнію, кальцію, вітаміну В, РР і рутину – зміцнити стінки судин і підвищити стійкість організму до стресів.

Є різні варіанти гречаної дієти, більш менш тривалі, жорсткі і легше переносяться. Як проводиться дієта?

Гречана дієта проводиться без додавання в страви цукру та солі. Це дозволяє вивести з організму шлаки і зайву воду і не набрати вагу вживанням легких вуглеводів.

Внаслідок не надходження в організм солі і дефіциту, що виник, можливі періодичні головні болі і падіння артеріального тиску. Тому людям із нестійким тиском дієта не показана. У крайньому випадку потрібна консультація терапевта.

Цукор необхідний мозку для успішної роботи, і тому незабаром можна відчути, що розуміємо ми гірше і дуже хочеться солодкого. Допоможіть собі. Розведіть чайну ложку меду у склянці води та випийте отриману суміш.

Запобігти зриву дієти допоможе і наявність у ній сухофруктів, але не більше 100 грамів на добу. Це може бути курага, чорнослив, інжир, фініки тощо.

Як завжди, необхідно пити достатню кількість води. Воно допоможе вивести з організму всі шкідливі речовини та прискорить обмін речовин.

Обов’язкові та полівітаміни. На такій дієті вже за кілька днів можна схуднути на два кілограми. По можливості протриматися на гречаній дієті із сухофруктами необхідно два тижні.

Гречана дієта. Чи така сувора?

Як готувати гречку?

Гречано-кефірна дієта багатьма оцінюється як найефективніша дієта для схуднення.

Склянку гречаної крупи залити окропом і залишити наполягати на ніч. Варити не треба. Вранці воду злити – і каша готова до вживання. Її слід їсти протягом дня – без солі, спецій та соусів. Можна залити кефіром 1% жирності в кількості на день трохи більше одного літра. Не можна їсти за 3-4 години до сну, але якщо голодно, то можна склянку кефіру з водою навпіл.

Можна крупу не запарювати, а варити, не додаючи, звичайно, ні сіль, ні олію. Цей варіант гірший. При ньому йде частина мікроелементів та вітамінів.

Отже, натще з ранку випити склянку гарячої води з ложкою меду та двома часточками лимона. Потім з’їсти одну третину каші. Її можна запитати натуральним овочевим соком: гарбузовим, буряковим, томатним без солі та цукру. В обід і вечерю доїдаємо кашу, що залишилася. На обід з’їдаємо ще третину каші. На вечерю — доїдаємо решту.

Дієта “гречана каша з соками” розрахована на 7-10 днів.

Натщесерце випити склянку теплої води, що допоможе роботі кишечника. Снідати третьою частиною приготовленої каші через дві години після пробудження. Через годину після сніданку – склянка свіжого соку грейпфрута. Години через дві буряково-морквяний сік.

На обід знову з’їсти третину гречки. За годину — сік, цього разу селери-огірковий. За півгодини до вечері випити капустяний сік. На вечерю доїсти рештки гречки. Вечеря не пізніше 6 години вечора. Перед сном – свіжий апельсиновий сік.

Соки повинні бути свіжі без консервантів та без додавання солі та цукру. Їх можна змінювати, враховуючи свій смак, а можна і чергувати з трав’яним чаєм з добавкою лимонного соку.

Щоб впоратися з потягом до солодкого та підживити мозок, вибираємо дієту «Грецька каша з медом». Можна пити воду із чайною ложкою меду до двох склянок на день.

Підказка: чим довше смакові рецептори мови входять у контакт із солодким, тим триваліша насолода. Тому мед бажано повільно розсмоктувати, а лише потім запити водою. Дотримуватись дієти необхідно протягом тижня, після чого потрібно зробити перерву, мінімум на місяць. Після цього можна знову повторити гречану дієту.

Гречана дієта. Чи така сувора?

Гречане розвантаження

Крім дієти, існують розвантажувальні дні на гречці. Поєднуючи гречку з кефіром, очищаємо організм та покращуємо загальний стан.

Склянку запареної гречки у двох склянках окропу наполягають усю ніч. Кашу ділимо на три частини – для сніданку, обіду та вечері. Між їдою п’ємо один літр знежиреного кефіру. До мізерного раціону можна додати енергетичну насолоду: одна столова ложка сирої гречки подрібнюється в кавомолці з однією ложкою кедрових горішків. У суміш додають півчайної ложки меду та ретельно перемішують.

Закінчивши дієту, слід харчуватися рівномірно, щоб знову не набрати зайву вагу. Не слід переїдати, їсти солодощі та жирну їжу, їсти на ніч. Втім, якщо злегка видужали, проведіть розвантажувальний день на гречці. Один день буде легко.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Related Post

У чому відмінність молодого вина від простого?

У чому відмінність молодого вина від простого?У чому відмінність молодого вина від простого?

Що приховують за собою терміни на винній етикетці. Погодьтеся, що читаючи винну етикетку, особливо зараз, яка відповідає чинному закону про виноробство, не складно заплутатися. За цим посиланням https://b-i-g.com.ua/3-prostix-recepta-prigotuvannya-vina-z-pelyustok-troyand-v-domashnix-umovax/ ви дізнаєтесь 3 простих

Як вибрати сумку на кожен день. 5 порад стилістаЯк вибрати сумку на кожен день. 5 порад стиліста

Навіть якщо ви кожен сезон любите поповнювати свою колекцію аксесуарів, у вашому гардеробі має бути практична сумка, яка підійде до будь-якого випадку та образу. Зручна сумочка буде не лише доповненням