У чому відмінність молодого вина від простого?

У чому відмінність молодого вина від простого? post thumbnail image

Що приховують за собою терміни на винній етикетці.

Погодьтеся, що читаючи винну етикетку, особливо зараз, яка відповідає чинному закону про виноробство, не складно заплутатися. За цим посиланням https://b-i-g.com.ua/3-prostix-recepta-prigotuvannya-vina-z-pelyustok-troyand-v-domashnix-umovax/ ви дізнаєтесь 3 простих рецепти приготування вина з пелюстків троянди.

Там і місце походження винограду, і застереження щодо вживання алкоголю, і безліч категорій вина:

– вино із ЗГУ;

– вино марочне;

– Вино ординарне і т.д.

У чому відмінність молодого вина від простого?

Що це все означає?

Сьогодні зупинюся на термінах, які нам показують на витримку вина.

Поїхали:

  • молоде вино – вино, розлите у пляшку в перші 90 днів після завершення бродіння, без витримки.
  • ординарне вино – розлите по пляшках після 1 січня, наступного року, за роком урожаю і не витримування.
  • витримане вино – вино, що пройшло витримку не менше 6 місяців, рахуючи з 1 січня наступного року.
  • марочне вино – минуле щонайменше 18 місяців витримки, як і з 1 січня.
  • колекційне вино – тут важлива відмінність – надійшли на оформлення, після пляшкової не менше 36 місяців, після закладки на пляшкову витримку.

Такі відмінності та технологічні особливості ставить наше законодавство перед виноробами.

Ну а ми з вами, у результаті, маємо дві молоді вина – розлиті або відразу після бродіння (таке скоро з’явиться до дня Молодого вина, що в третій четвер листопада), або на початку наступного року, після врожаю.

І три варіанти витриманих вин, у термін від 6 до 36 місяців, як у ємностях, так і в пляшках.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Related Post

Рецепти легких салатів без майонезуРецепти легких салатів без майонезу

Салати без майонезу, смачні та недорогі – візьміть їх на замітку, якщо не хочете зайвих калорій. Ми пропонуємо вам відмовитися від важких салатів, рясно заправлених майонезом, і зробити легші та