Спірея середня – жива огорожа замість паркану

Спірея середня – жива огорожа замість паркану post thumbnail image

Ця спірея відноситься до групи весняноквітучих. У неї квіткові бруньки закладаються на втечах минулого року. Чим старший кущ середньої спіреї, тим більше у нього пагонів кущіння. До десяти років життя через цей кущ не пролізе навіть миша, настільки багато і густо ростуть пагони. Висота куща сягає двох метрів. І ось таку перешкоду важко подолати не тільки людині, а й будь-якій тварині.

Цвіте спірея у травні протягом 15-20 днів, але у спекотну, суху погоду тривалість цвітіння зменшується. Численні білі квітки зібрані в щиткоподібні суцвіття, які розташовані по всій довжині втечі. Тому під час цвітіння пагони згинаються під вагою безлічі суцвіть.

Спірея морозостійка та посухостійка. Віддає перевагу добре освітленим ділянкам, але може виносити і півтінь. До ґрунтів невибаглива.

Розмножити спірею можна легко, завдяки численним кореневим нащадкам. Рідше розмножується насінням. Про правильне розмноження та посадку розповідають тут https://goncharyk.com.ua/archives/9169.

Спірея середня - жива огорожа замість паркану

Вона легко переносить пересадку та стрижку. Зростання швидке. У юному віці спірея виглядає чарівніше, ніж у зрілому. Її використовують для одиночних посадок, але частіше для створення непрохідних живоплотів. У мене жива огорожа зі середньої спіреї розташована в середині ділянки, розділяючи різні зони. Вона також фон для Білого квітника.

Кожні 7 років доводиться повністю видаляти старі пагони. Кореневі сини розповзаються досить на значні відстані від куща. Це проблема, але вирішувана. Можна обмежити ділянку, де росте спірея. Для цієї мети краще використовувати справжній бетонний бордюр або металеві смуги шириною не менше 30 см. З них 10 см повинні виступати над землею, інакше кореневі нащадки перестрибнуть перешкоду.

Зараз спірея цвіте, і до неї неможливо не підійти, помилуватися. Здалеку чути дзижчання бджіл та інших комах. Враження, що всі бджоли світу злетілися на сіру спірею. Я навіть вирішила записати ці дивовижні звуки. Під час запису бджолиного гулу фоном почула дивовижний спів птаха. Це тло затьмарило всі інші звуки. Очевидно, це соловей, я його навіть не побачила в заростях спіреї, але репертуар у нього приголомшливий!

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Related Post

Вибух електросамокату: міф чи реальністьВибух електросамокату: міф чи реальність

Електросамокати стали одним із найпопулярніших засобів пересування містами в останні роки. Вони пропонують зручність, мобільність та екологічність, але одночасно викликають побоювання пов’язані з можливими вибухами. У цій статті ми розглянемо,

Як спростити побут та заощадити часЯк спростити побут та заощадити час

Можливо, ви знаєте безліч способів, як спростити побут і заощадити час, необхідний для домашніх справ. Поділимось  секретами господарювання з цього порталу https://standre.com.ua/. Ці лайфхаки, допоможуть вам зробити будинок і речі