Де шукати вітаміни групи В

Де шукати вітаміни групи В post thumbnail image

Дефіцит вітамінів групи В може призвести до частих застуд, поганого настрою, проблем зі шкірою та високої стомлюваності. Щоб цього уникнути, потрібно знати, де шукати ті 8 речовин, які в комплексі називають «вітамінами групи В». Ми склали тобі список найцінніших продуктів за змістом кожного з них!

В1 (тіамін)

Цього вітаміну багато в свинині, горіхах, зеленому горошку, бурому рисі, пшоняній крупі, шпинаті та насінні соняшнику. Також він входить до складу овочів, які є у кожного в холодильнику: це гарбуз, буряк, морква та цвітна капуста.

Де шукати вітаміни групи В

В3 (нікотинова кислота)

Звучить не дуже, зате саме нікотинова кислота підтримує роботу нервової системи та правильне гормональне тло. Вона у великій кількості міститься у грибах, буряках, квасолі, м’ясі, нирках та печінці, а також у таких смачних фруктах, як манго та ананас.

В6 (піридоксин)

Щоб заповнити дефіцит вітаміну В6, їж більше волоських горіхів, капусти, лимонів, молочних продуктів, риби, шпинату, картоплі, яєць, помідорів, різних круп та бобових. Чимало піридоксину в полуниці, черешні та апельсинах, а також у зернових паростках, пивних дріжджах та пшеничних висівках.

В7 (біотин)

В7 називають вітаміном краси, адже він відповідає за структуру волосся, шкіри та нігтів. Щоб його було в достатку, включи до свого раціону сою, арахіс, нирки, печінку та цвітну капусту. Найкраще біотин засвоюється з авокадо, малини та вівсяної крупи.

В8 (інозитол)

Присутня в зародках пшениці, дикому рисі, дині, аґрусі, апельсинах, родзинках та яловичому серці.

Де шукати вітаміни групи В

В9 (фолієва кислота)

Вітамін В9 завжди призначають вагітним, оскільки він необхідний хорошого обміну речовин, зростання клітин та синтезу ДНК. Отримати фолієву кислоту можна з печінки (яловичої, свинячої або гусячої), курячих сердець, спаржі, броколі, різних злаків та бобових, а також лляної олії.

В10 (параамінобензойня кислота)

У великій кількості входить до складу риби, різних горіхів, свіжої зелені та насіння соняшнику.

В 12

Вітамін відповідає за дозрівання червоних кров’яних клітин, які необхідні підтримки гемоглобіну. Де шукати В12? У яловичині, печінці, курці, сирі, сирі, рибі, яйцях та молоці.

1 thought on “Де шукати вітаміни групи В”

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Related Post

У чому відмінність молодого вина від простого?

У чому відмінність молодого вина від простого?У чому відмінність молодого вина від простого?

Що приховують за собою терміни на винній етикетці. Погодьтеся, що читаючи винну етикетку, особливо зараз, яка відповідає чинному закону про виноробство, не складно заплутатися. За цим посиланням https://b-i-g.com.ua/3-prostix-recepta-prigotuvannya-vina-z-pelyustok-troyand-v-domashnix-umovax/ ви дізнаєтесь 3 простих

Як спростити побут та заощадити часЯк спростити побут та заощадити час

Можливо, ви знаєте безліч способів, як спростити побут і заощадити час, необхідний для домашніх справ. Поділимось  секретами господарювання з цього порталу https://standre.com.ua/. Ці лайфхаки, допоможуть вам зробити будинок і речі

Як вибрати сумку на кожен день. 5 порад стилістаЯк вибрати сумку на кожен день. 5 порад стиліста

Навіть якщо ви кожен сезон любите поповнювати свою колекцію аксесуарів, у вашому гардеробі має бути практична сумка, яка підійде до будь-якого випадку та образу. Зручна сумочка буде не лише доповненням