Вчимо вірші

Вчимо вірші post thumbnail image

Давайте розберемося, чим корисні поезії.

Етапи розвитку мозку дитини: До п’яти років – час розвитку механічної пам’яті: дитина може щось запам’ятовувати, але якщо не повторювати, швидко забуде. До п’яти років не рекомендується вчити читати. А вчити вірші корисно. Вони мають ритм. Це основа мови, вміння складати речення, розвиток мовного дихання. З п’яти років починає розвиватись довільна пам’ять. Це вже про довгострокове запам’ятовування, будь-якого виду інформація відкладається у довгостроковій пам’яті. Відмінний спосіб розвивати довільну пам’ять-навчати вірші. Хороший спосіб тримати мозок у тонусі.

Вчимо вірші

Як вивчати вірші з дітьми?

Спочатку зрозуміти, потім вивчати.

Перш, ніж заучувати вірш, переконайтеся, що дитина розуміє про що йдеться. Прочитайте вірш разом із дитиною, запитайте, чи є у ньому незрозумілі моменти і розберіть їх.

Мистецтво невеликих кроків.

Розвиток дитини завжди відбувається у зоні найближчого зростання. Це означає, що нове завдання має бути складнішим, ніж те, що дитина добре вміє робити, але не надто. Починайте з віршів у два рядки, поступово переходьте до чотиривіршів і таке інше. Візуальна підтримка. Діти мислять образно, і в заучуванні віршів їм дуже допомагають картинки-шпаргалки. Намалюйте сюжет вірша символами чи зробіть ілюстрації щодо нього.

Емоційний ключ.

Монотонне “бу-бу-бу” не сприймається дитиною! Інша річ яскрава, експресивна манера. Не стримуйте дитину, якщо вона наповнює твір своїми емоціями і не смикайте, якщо особисто вам її виконання здається надто артистичним.

Театр.

Будь-який вірш може стати основою вистави. Влаштовуйте уявлення для іграшок, родичів та просто один для одного. Така гра чудово зближує та дає дітям колосальну мотивацію.

Вчимо вірші

Розділяй і запам’ятай.

Роздрукуйте вірш і розріжте його на рядки. Перемішайте їх та запропонуйте дитині викласти їх у потрібному порядку. Цей спосіб допоможе перевести вірш із короткочасної пам’яті у довготривалу. Повторюйте вивчене. Разом з дитиною повертайтеся до вірша: перед сном наступного дня через тиждень. Робіть це граючи, як би між іншим.

Чи не затягуйте.

Оптимальний вік, щоб почати вивчати вірші це 3-4 роки. У цей час дитина активно освоює різні форми мови, і заучування віршів принесе величезну користь.

Тільки з кохання.

Вірші не повинні бути каторгою чи обов’язком. Не форсуйте інтерес дитини, і дайте можливість вибирати ті вірші, які йому більше подобаються.

1 thought on “Вчимо вірші”

  1. Дуже легко виходить вивчати вірші у вигляді пісні, до речі взяла таку пораду з цього блогу https://belkashop.com.ua/.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Related Post

У чому відмінність молодого вина від простого?

У чому відмінність молодого вина від простого?У чому відмінність молодого вина від простого?

Що приховують за собою терміни на винній етикетці. Погодьтеся, що читаючи винну етикетку, особливо зараз, яка відповідає чинному закону про виноробство, не складно заплутатися. За цим посиланням https://b-i-g.com.ua/3-prostix-recepta-prigotuvannya-vina-z-pelyustok-troyand-v-domashnix-umovax/ ви дізнаєтесь 3 простих

Як спростити побут та заощадити часЯк спростити побут та заощадити час

Можливо, ви знаєте безліч способів, як спростити побут і заощадити час, необхідний для домашніх справ. Поділимось  секретами господарювання з цього порталу https://standre.com.ua/. Ці лайфхаки, допоможуть вам зробити будинок і речі